Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У селі Городище Березнівської громади попрощалися із загиблим захисником України Григорієм Кравчуком

Дата: 28.03.2024 18:40
Кількість переглядів: 174

 

 

Народився Григорій Кравчук 7 вересня 1973 року в селі Городище тоді ще Березнівського району.

Виховувався в чудовій сім’ї. Відповідальний, чесний, надійний товариш, патріот України.

Григорій був дуже хорошою дитиною. Коли навчався у школі, то брав активну участь у громадському житті закладу освіти. 

Після закінчення Городищенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів в 1990 році навчався у Рівненському професійно-технічному училищі № 11, де і здобув кваліфікацію електромонтера по обслуговуванню електрообладнання.

З 1992 року працював електриком в Березнівській рембуддільниці Березнівського районного споживчого товариства. З 1996 року – в Березнівському міжколгоспному фарфоровому заводі. З 1998 по 2009 рік працював робітником, а згодом і завгоспом у відділі культури та спорту Березнівської районної державної адміністрації. Потім – на сезонних роботах.

З грудня 2022 року Кравчук Григорій Йосипович захищав рідну Україну від російської агресії на Запорізькому напрямку (Вербове, Горіхове). Був солдатом десантно-штурмової роти. Він, будучи турботливим сином, відданим братом, люблячим чоловіком та найкращим батьком, щовечора телефонував додому. Проте розмови були не багатослівні. «Все добре», – завжди казав. Щоденні мамині щирі молитви та усвідомлення того, що його чекають вдома, допомагали воїну переносити випробування війни.

6 січня 2024 року зв'язок обірвався… Назавджи…  Пропав безвісти… Але ще жевріла надія. А раптом – у полоні, можливо живий… Розпочалися тяжкі дні та безсонні тривожні ночі в очікуванні новин. Довго не могли повірити у загибель сина, чоловіка, чекали дзвінка чи повідомлення від нього.

І ось сповіщення з військової частини…

Дорога Григорія Йосиповича до рідної домівки виявилася довгою. Після тривалих пошуків тіла Герой все-таки повернувся сьогодні додому назавжди на «на щиті».

Траурний кортеж у скорботі зустрічали жителі сіл громади та міста Березне.

На площі Незалежності міста Березне відбулося громадське прощання з Героєм. Зі словами скорботи та підтримки до рідних звернулися міський голова Руслан Пилипчук, настоятель Трьохсвятительського храму села Городище отець Володимир. Після поминальної молитви присутні на площі віддали останю шану нашому Захиснику.

Далі шлях траурного кортежу проліг вулицями міста Березне та села Городище до його рідного будинку, де розпочалася поховальна процесія.

Герою-захиснику віддали останню шану рідні, друзі, військові, представники Березнівської міської ради та жителі громади.

Згодом поховальний кортеж прямував рідним селом до місцевого Трьохсвятительського храму села Городище, де відбулася заупокійна служба.

Поховали Григорія на місцевому сільському кладовищі в урочищі Вороновка зі всіма військовими почестями. Під виконання Державного Гімну України та салютний залп тіло українського воїна віддали в обійми поліської землі. Рідним вручили Державний Прапор України.

У нашого воїна залишилися мама Анастасія Федорівна, дружина Людмила Юріївна, дочки Наталія і Тетяна та неповнолітній син Василь.

У глибокій скорботі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю українського воїна Кравчука Григорія Йосиповича.

Щирі співчуття рідним і близьким.

Вічна пам’ять і слава Герою!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь