Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

День пам'яті захисників України у Березнівській громаді

Дата: 29.08.2024 15:10
Кількість переглядів: 84

 

Щороку 29 серпня Україна відзначає День пам’яті захисників України, присвячений вшануванню тих, хто віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність держави.

Дата 29 серпня була обрана не випадково. Саме цього дня у 2014 році під Іловайськом, у Донецькій області, відбувся один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни. Коли українські військові колонами виходили «зеленим коридором», росіяни порушили домовленості та розстріляли їх. 

Щорічно в цей день ми згадуємо не лише тих, хто загинув під Іловайськом, а й вшановуємо пам’ять усіх полеглих Захисників і Захисниць України, які віддали своє життя в російсько-українській війні, починаючи з 2014 року.

Сьогодні, у рамках відзначення Дня пам’яті захисників України, керівництво Березнівської міської ради та старости старостинських округів зустрілися з родинами загиблих воїнів, щоб висловити свою глибоку вдячність і повагу. Міський голова поклав квіти на могили полеглих, похованих на міських кладовищах міста Березне.

Березнівський міський голова Руслан Пилипчук та начальник першого відділу Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Андрій Пилипака вручили високі державні нагороди рідним загиблих українських захисників.

Згідно з Указами Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденами «За мужність» III ступеня посмертно було нагороджено двох полеглих на російсько-українській війні військовослужбовців з Березнівщини:

Солдата, Власюка Володимира Йосиповича з села села Бистричі, 1978 року народження. Служив старшим навідником гранатометного взводу. Захищав Україну з квітня 2022 року. Загинув 16 лютого 2023 року на Луганщині. Похований у селі Бистричі.

Старшого солдата, Друзя Валерія Івановича з міста Березне, 1980 року народження. Служив старшим механіком-водієм механізованого батальйону. Захищав Україну з 26 лютого 2022 року. Помер 5 вересня 2023 року у лікарні міста Дніпро від отриманих поранень в ході бойових дій. Похований у місті Березне.

Щиро дякуємо нашим Захисникам та Захисницям, які навіки доєдналися до лав Небесного війська, віддавши своє життя за світле майбутнє України.

За зразкову військову службу від імені командира окремого розвідувального батальйону рідним українського воїна - нашого захисника Ясковця Олександра Миколайовича з села Голубне передано Подяку та прапор військового підрозділу. Олександр був учасником АТО з 2014 по 2016 рік. З перших днів повномасштабного вторгнення росії знову став на захист України та здобув надзвичайну довіру свого командування та побратимів.

Дякуємо Захисникам та Захисницям України, які нині мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів. Нехай Бог береже наших славних воїнів!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь