A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує

Дата: 16.09.2022 14:33
Кількість переглядів: 259

 

Платникам ПДВ Рівненщини повернуто з бюджету понад пів мільярда гривень

У Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що за вісім місяців поточного року платникам, які перебувають на обліку в податковій службі області,  відшкодовано з бюджету 574 млн грн ПДВ, з них у серпні - 222,5 млн грн, що у порівнянні з  серпнем 2021 року більше на 53 відс, або на 77 млн гривень.

Нагадаємо, процес відшкодування ПДВ прозорий і відбувається в автоматичному режимі. Але платник може отримати бюджетне відшкодування у законодавчо встановлені строки лише в разі правильного ведення податкової звітності, а також без здійснення ризикових операцій, що можуть слугувати мінімізації податкових платежів.

Слід зазначити, що за рахунок відшкодування податку на додану вартість своєчасно поповнюються обігові кошти суб'єктів господарювання, що гарантує розвиток та можливість нарощування обсягів виробництва. Відшкодування податку на додану вартість здійснюється прозоро, адже електронна система унеможливлює проведення будь-яких махінацій.

 

Що необхідно знати суб'єкту господарювання у разі перейменування вулиці, де розміщений об'єкт оподаткування

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що  у випадку перейменування назви міста, вулиці, провулка тощо, де розміщений об'єкт оподаткування, платник податків  повинен надати до контролюючого органу за основним місцем обліку Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування.

У розд. 3 повідомлення за ф. №20-ОПП зазначається нове місцезнаходження такого об'єкта.

У разі внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору міни, договору дарування тощо) у зв'язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об'єкт нерухомого майна, та внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у зв'язку із зміною назви чи перейменування вулиці, платник податків подає повідомлення за ф. №20-ОПП протягом 10 календарних днів з дня внесення змін до Реєстру.

Для суб'єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій та програмні РРО відповідно до законодавства, у разі, якщо відбулось перейменування назви міста, вулиці тощо, де розміщено об'єкт оподаткування (господарську одиницю), в якому застосовується РРО або ПРРО, повідомлення за ф. №20-ОПП подається з метою уникнення розбіжностей між відомостями щодо місцезнаходження цієї господарської одиниці.

 

Чи має право контролюючий орган вимагати від декларанта документи, якщо активи, які задекларовані у одноразовій добровільній декларації, знаходяться на території України?

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують, що до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов'язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об'єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п.«а» п. 4 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу.

У разі місцезнаходження (реєстрації) інших активів фізичної особи в Україні декларант може додати копії документів, що підтверджують вартість об'єктів декларування.

Крім того, відповідно до п. 6 підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених п.п. 6.1 п. 6 підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь