A A A K K K
для людей із порушенням зору
Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

МАРІЮ ВЛАСЮК З БЕРЕЗНІВЩИНИ НАГОРОДИЛИ ПОСМЕРТНО

Дата: 03.02.2023 12:19
Кількість переглядів: 378

 

 

 

Відповідно до Указу Президента України від 4 червня 2022 року № 91/2022 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом «За мужність» ІІ ступеня ВЛАСЮК Марію Юріївну (посмертно) – сержанта Збройних Сил України, військового медика, уроженку села Бистричі Березнівської міської територіальної громади, 1994 року народження, яка загинула за нашу Батьківщиу 24 травня 2022 року під час бойових дій на Луганщині, рятуючи життя побратимів.

Марія ВЛАСЮК закінчивши Рівненський базовий медичний коледж, працювала у Рівненській міській лікарні рентген-лаборантом на комп'ютерній томографії. Під час процедур спілкувалася з військовими-фронтовиками, що лікувались від рад, одержаних на сході України. У 2015 році вирішила піти на військову службу.

У 2017 році отримавши військовий квиток пішла працювати за контрактом у окрему десантно-штурмову бригаду.

У листопаді 2017 року її відправили на курси молодого бійця в навчальний центр «Десна», де вона 2,5 місяця оволодівала військовою наукою. Після курсу молодого бійця Марію призначили на посаду фельдшера приймально-сортувального відділення. Далі — перевели на посаду фельдшера евакуаційного відділення. А потім були військові курси у Литві. У жовтні 2018 році знайшлася вакансія військового медика на Донецький напрямок. Перша ротація на сході тривала впродовж семи місяців: Маріуполь, Бердянськ, Новоазовськ, Широкине. У парі з водієм забирали поранених на передовій та швидко везли у госпіталь. Після закінчення ротації перейшла до іншої бригади батальйону. Під час відпустки пройшла курс тактичної бойової медицини у тому ж таки навчальному центрі «Десна». Була на курсі «бойовий медик взводу», який тривав 3,5 місяця. Повернувшись у бригаду, викладала цивільну медицину.

2020 року знову повернулася  на схід України. Там зустріла повномасштабне російське вторгнення в Україну. Обіймала посаду фельдшера евакуаційного відділення медичної роти. У Луганській області Марія ВЛАСЮК рятувала життя воїнів Збройних сил України.

Ще під час служби Марії ВЛАСЮК у Збройних Силах України у квітні 2022 року президент України Володимир Зеленський нагородив її орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Сьогодні Березнівський міський голова Руслан ПИЛИПЧУК та тимчасово виконуючий обов’язки начальника першого відділу Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Андрій ПИЛИПАКА вручили державну нагороду - орден «За мужність» ІІ ступеня ВЛАСЮК Марії Юріївні (посмертно) її матері ВЛАСЮК Антоніні Адамівні.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь