Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

За Україну загинув військовослужбовець з села Зірне Роман Васюк

Дата: 03.10.2023 16:30
Кількість переглядів: 203

 

 

Сьогодні, 03 жовтня, на Березнівщині провели в останню дорогу 38-річного солдата гранатометника аеромобільного батальйону Романа Васюка, який загинув в бою за Україну 24 вересня 2023 року у Донецькій області.

Відповідно до розпорядження Березнівського міського голови від 02 жовтня 2023 року № 188 сьогодні у Березнівській громаді оголошено Днем жалоби.

Наш Герой народився у місті Березне. До 1998 року навчався в Березнівській школі–інтернаті. Після смерті мами переїхав до тата в село Зірне.  З 1998 року по 2003 рік продовжував навчання у Зірненській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Роман був мобілізований до Збройних Сил України в березні 2023 року та мужньо боронив рубежі нашої країни від російських окупантів, віддавши життя за світле майбутнє нашої нації.

Прихиливши коліна та схиливши голови в глибокій скорботі, з пошаною та усіма військовими почестями Березнівська громада сьогодні зустріла тіло свого Героя на рідній землі.

Сотні людей зібралися на родинному подвір’ї Васюків щоби висловити безмежну вдячність захиснику, який віддав своє життя за Україну, за її незалежність, територіальну цілісність, за спокій сердець та за майбутнє кожного з нас.

Рідні, односельчани в супроводі прапороносців і оркестру, військових та добровольців місцевого формування територіальної громади провели траурний кортеж із домовиною вірного сина України з батьківської оселі сільськими вулицями до Свято-Пантелеймонівського храму села Зірне, в якому відбулася заупокійна служба.

Поховали загиблого з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі. На його честь військовослужбовці здійснили салютний залп. Державний Прапор України, яким було накрито домовину Героя, вручено його дружині Наталії представником першого відділу Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Роман запам’ятався для усіх скромним, тихим та ввічливим сусідом, добрим братом для трьох старших сестер та брата, люблячим чоловіком та татом.

Важко сприймати смерть наших захисників. Ще важче знайти слова втіхи і підтримки для рідних, близьких та знайомих загиблого. Це невимовний біль та непоправна втрата, яку не пробачимо окупанту і ніколи не забудемо.

Висловлюємо дружині нашого загиблого воїна Наталії Олександрівні, дочкам Руслані, 2007 року народження та Анні 2009 року народження найщиріші співчуття з приводу непоправної втрати.

Дякуємо Герою за подвиг, відданість Україні, мужність і патріотизм!

Вічна пам’ять та шана нашому захиснику!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь