Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У місті Березне попрощалися з захисником України Олександром Курильчиком

Дата: 02.11.2023 16:05
Кількість переглядів: 320

 

 

У Березному віддали останню шану військовому Олександру Курильчику, 1986 року народження.

Захисник народився і постійно проживав у місті Березне. Навчався в Березнівській загальноосвітній школі № 2, а з 7 по 11 клас в Березнівському економіко-гуманітарному ліцеї, який закінчив в 2000 році.

У 2009 році закінчив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» за спеціальністю «Обладнання хімічних виробництв і підприємств будівельних матеріалів» та здобув кваліфікацію інженера-механіка.

15 березня 2022 року Олександра призвали на військову службу. Солдат Курильчик Олександр Володимирович служив у лавах Збройних Сил України. Брав безпосередню участь у бойових діях на території Донецької області в складі єгерської бригади. Після поранення за станом здоров’я був переведений у інженерні війська. Наказом Міністра оборони України від 21.03.2023 № 301 нагороджений відзнакою Міністерства оборони України медаллю «За поранення».

Після тривалого лікування у госпіталі 30 жовтня цього року Олександр помер. Відповідно до розпоряддження Березнівського міського голови від 01 листопада 2023 року № 203 сьогодні у Березнівській громаді оголошено Днем жалоби.

Церемонія прощання відбулася сьогодні - 02 листопада. Віддати останню шану померлому прийшли до будинку № 7 по вулиці Станіслава Коваля у місті Березне рідні, друзі, знайомі, побратими, представники міської ради, багато березнівчан, усі хто знав Олександра.

А запам’ятали його як надзвичайно доброзичливого чоловіка. В юнацькі роки він захоплювався футболом, любив математику.

Проводжали захисника з усіма військовими почестями. Під траурні звуки духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців похоронна процесія в жалобі тягнулася від будинку рідними міськими вулицями до Свято-Троїцького Собору міста Березне, де відбулася заупокійна служба за захисником.

Опісля прощання продовжили на міському майдані Незалежності. Зі словами скорботи та підтримки до рідних звернулися Березнівський міський голова Руслан Пилипчук та настоятель Свято-Троїцького Собору міста Березне отець Ігор.

Після траурного мітингу жалобний кортеж пройшов центральними вулицями міста, де з надзвичайною повагою та скорботою його зустрічали містяни.

Під виконання Державного Гімну України та військового салюту завершився земний шлях Олександра Володимировича, якого поховали на Алеї Слави міського кладовища в урочищі «Лукавець» поруч з загиблими захисниками України. У померлого воїна залишилися мама Раїса Андріївна, дружина Наталія, син Артем, сестра Наталія.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого, розділяємо їхній біль та горе.

Нехай світлий спомин про українського воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його рідних, земляків, побратимів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь