Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У Березному віддали останню шану молодому військовому Олександру Мельничуку

Дата: 16.11.2023 16:10
Кількість переглядів: 201

 

Захисник народився 27 листопада 1996 року і постійно проживав у місті Березне. Навчався в Березнівському економіко-гуманітарному ліцеї, який закінчив в 2014 році.

Вчителі ліцею запам’ятали його як здібного та розумного учня. З юнацьких років Сашко захоплювався футболом.

Потім Олександр навчався у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки на факультеті міжнародних відносин.

З 2017 по 2019 рік проходив строкову військову службу у Збройних Силах України. Під час проходження строкової військової служби виконував бойові завдання в АТО і отримав статус учасника бойових дій.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну Олександр пішов добровольцем захищати Батьківщину. Брав участь у звільненні Чернігівської та Сумської областей, виконував бойові завдання на Харківському та Донецькому напрямках.

Молодший сержант, командир відділення - командир машини розвідувального взводу штабної роти Мельничук Олександр Сергійович загинув 12 листопада 2023 року під час ворожого обстрілу на Донеччині.

Відповідно до розпорядження Березнівського міського голови від 15 листопада 2023 року № 213 сьогодні у Березнівській громаді оголошено Днем жалоби.

Церемонія прощання з молодим українським воїном відбулася сьогодні - 16 листопада. Віддати останню шану Герою прийшли до будинку № 56 по вулиці Будівельників у місті Березне рідні, друзі, знайомі, побратими, представники міської ради, багато березнівчан, усі хто знав Олександра.

А запам’ятали його як надзвичайно відданого патріота України, вірного та надійного друга.

Проводжали захисника з усіма військовими почестями. У супроводі духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців похоронна процесія в жалобі тягнулася від рідного будинку міськими вулицями до майдану Незалежності, де з надзвичайною повагою та скорботою його зустрічали містяни.

Зі словами скорботи та підтримки до рідних звернулися заступник Березнівського міського голови Богдан Дроженець та настоятель Свято-Миколаївського храму міста Березне отець Сергій.

Після траурного мітингу жалобний кортеж пройшов центральними вулицями міста, вкритими живими квітами до Свято-Миколаївського храму міста Березне, де відбулася заупокійна служба за захисником України.

Поховали Олександра зі всіма військовими почестями на місцевому кладовищі в урочищі «Лукавець» на Алеї Слави поруч із земляками, які віддали своє життя за майбутнє незалежної України.

Військові вручили рідним загиблого Державний Прапор України. На честь славного воїна пролунали залпи військового салюту.

У глибокій скорботі низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю українського воїна.

У загиблого Героя залишилися мама Софія Іванівна, сестра Тетяна Сергіївна.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого, розділяємо їхній біль та горе.

Нехай світлий спомин про українського воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його рідних, земляків, побратимів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь