Березнівська міська рада
Рівненського району, Рівненської області

У Березнівському ліцеї №2 встановили меморіальні дошки п’ятьом захисникам України

Дата: 23.02.2024 15:30
Кількість переглядів: 147

 

Сьогодні, 23 лютого 2024 року, на території Березнівського ліцею № 2 відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальних дошок захисникам, які були учнями цього ж навчального закладу і віддали своє життя у війні з московським агресором за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

На заході були присутні рідні, друзі загиблих, представники Березнівської  міської ради та першого відділу Рівненського територіального центру комплектування та соціальної підтримки,  педагоги, учнівська молодь.

Зі словами скорботи та шани до присутніх звернулися міський голова Руслан Пилипчук, дядько Романа Гурина – Микола Люшин, хрещений батько Дмитра Мацька – Олег Чуб, подруга дитинства Миколи Дуця – Ольга Одейчук. Посвяту власної поезії загиблому батьку-Герою від сина зачитав Артем Гурин.

Відповідно до Указу Президента України від 08 листопада 2023 року №743 орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено Гурина Романа Олександровича – посмертно.

Нагороду дружині загиблого Гурин Ірині Миколаївні вручив начальник першого відділу Рівненського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Андрій Пилипака. 

Ведучі заходу розповіли про мужніх хлопців, в пам’ять про яких встановлено меморіальні дошки.

Солдат Старовойт Віктор Дмитрович, 1974 року народження. Захищав Україну з вересня 2022 року. Загинув 14 листопада 2022 року у Донецькій області. Похований у місті Березне.

Солдат Семенович Іван Михайлович, 1984 року народження. Захищав Україну з березня 2022 року. Загинув 05 грудня 2022 року у Донецькій області. Похований у місті Березне.

Солдат Гурин Роман Олександрович, 1989 року народження. Захищав Україну з квітня 2022 року. Загинув 23 лютого 2023 року на Донеччині. Похований у місті Березне.

Солдат Мацько Дмитро Миколайович, 1990 року народження. Захищав Україну з грудня 2022 року. Загинув 28 травня 2023 у Донецькій області. Похований у місті Березне.

Солдат Дуць Микола Васильович, 1983 року народження. Захищав Україну з липня 2022 року. Помер 26 липня 2023 року, перебуваючи на військовій службі. Похований у місті Березне.

Право відкрити меморіальні дошки було надано рідним та близьким загиблих Героїв.

Освятив дошки пам’яті настоятель Свято-Миколаївського храму міста Березне отець Сергій.

Усі присутні на заході вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальних дошок.

Вічна пам’ять і слава Героям-захисникам, які захищали кожного з нас та віддали своє життя за світле майбутнє України!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь